Kuinka kaikki alkoikaan – Gospel Riders keskellä elämää

UUTTA: Gospel Riders historiikki 2000-2009

Näin Gospel Riders -moottoripyöräkerhosta kirjoitettiin vuosituhannen vaihteessa:

Kaksi vuosikymmentä kristittyä motorismia Suomessa on lyhyt aika suomalaisessa yhdistysten luvatussa maassa. Mutta se on Gospel Riders moottoripyöräkerholle pitkä aika, sillä veljeskerhot ympäri Eurooppaa ovat joko jokseenkin samanikäisiä tai nuorempia. Jopa Yhdysvalloissa kristitty motorismi ei ole kovinkaan paljon vanhempi – veljeskerhomme CMA täytti hiljan 25 vuotta.

Gospel Riders mp-kerho on yksi noin 400 suomalaisesta järjestäytyneestä moottorikerhosta. Siinäkin joukossa kerhomme on yksi nuorimmista.

Mutta miksi tällainen kerho on syntynyt ? Siitä keskusteltiin ”aikojen alussa”, miksi ja mitä varten, etsiessämme paikkaamme ja olemassaolon oikeutustamme toisten moottorikerhojen joukossa. Tarkoitushan meillä on aina ollut selkeä: elää ja osoittaa toisten moottorikerhojen joukossa, että vapauteen Kristus on meidät vapauttanut, elämään ja olemaan kristittyjä motoristeja toisten motoristien ja nuorten joukossa. Siitä syntyi ajan saatossa määre: luonteeltaan sisälähetystyötä tekevä yhteiskristillinen harrastusyhdistys. Toki unohtamatta sitä, että meidän joukosta on lähtenyt motoristeja kauaskin maitten ääriin lähetyskentille. ”I like bikes, but Jesus is my life”