Kun Jeesus aloitti julkisen toimintansa, hän palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia: Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma (Mark. 1:15).

Siinä on Jeesuksen ohjelmajulistus; ollaan ytimessä. Jeesuksessa on Jumalan valtakunta tullut keskellemme. Meillekin kuuluu sama kutsu kääntyä ja uskoa evankeliumi.

Me moottoripyöräilijät tiedämme hyvin, miten tärkeää on kääntyä, tehdä käännöksiä. Ja kyllähän se on mukavaa hommaa kääntyillä ja mutkitella mutkaisilla teillä, tehdä matkaa. Kun moottoripyöräilijä lähtee matkalle ihan vain huvikseen, hän ei ole aina niin varma, minne menee. Kunhan ajelee ja nauttii matkasta, mutkista ja maisemista.

Moni elää elämäänsä ajattelematta paljonkaan, mihin on matkalla. Kunhan elää päivästä toiseen ja pyrkii nauttimaan elämästä, maisemista ja kaikesta, mitä vastaan tulee.

Eri asia on, jos pitää löytää jonnekin tiettyyn kohteeseen. Jos aikoo ajaa paikkaan, jossa ei ole ennen käynyt, laittaa navigaattoriin osoitteen, lähtee liikkeelle ja pyrkii seuraamaan navin antamia ohjeita. Kun navigaattori pelaa ja yhteys satelliitteihin toimii, se ohjaa perille.

Elämän suunnasta ja päämäärästä kannattaa olla selvillä. Meillä on unelmia, haaveita ja pyrkimyksiä. Tavoittelemme sitä, mitä haluamme ja odotamme. Elämä on matkan tekoa. Monelle riittää, että saa katsella kauniita maisemia, nauttia näkymistä, kohdata muita kulkijoita, pysähdellä välillä ja jatkaa taas eteenpäin.

Jokainen haluaa olla onnellinen, elää hyvän elämän, nauttia siitä ja saavuttaa jotakin tärkeää.

Meidät on luotu elämään Jumalan yhteydessä. Tarjolla on hyvä elämä täällä ja iankaikkinen elämä taivaassa. Oletko sinä jo löytänyt tämän elämän, joka alkaa täällä maan päällä ja jatkuu iäti taivaassa?

”Tie valmis on, voit löytää sen”, sanotaan laulussa. Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Sen tähden hän sanoo sinulle, joka kuljet omia teitäsi: käänny ja usko evankeliumi. Tule sille tielle, joka on hyvä ja jonka päässä kulkijaa odottaa iankaikkinen elämä taivaan kodissa.

Jumala loi ihmisen elämään yhteydessään. Sisimpämme kaipaa ja janoaa Jumalaa. Synti erottaa ihmisen Jumalasta. Kaikki olemme syntisiä ja itsessämme Jumalan kirkkautta vailla. Niin kauan kuin kuljemme omia teitämme piittaamatta Jeesuksesta, kuljemme eksyksissä, hakoteillä, emmekä tule onnellisiksi. Sisimmästämme puuttuu Jumalan lapsen rauha ja ilo.

Olipa elämäsi millainen tahansa ja tilanteesi mikä tahansa, käänny ja usko evankeliumi. Älä jatka enää omilla teilläsi. Jeesus antaa sinulle hyvän tien, onnellisen täysipainoisen elämän. Ja hän johdattaa sinut perille, kotiin asti.

Late Pietikäinen

Biker pastori