Late

Late Pietikäinen motoristipastori

Kevät on mahtavaa aikaa. Sormia syyhyttää ja jalkoja polttelee. Ajokausi on aluillaan ja tielle pitäisi päästä. Moni on jo pyöränsä huoltanut ja tehnyt ensimmäiset lenkit.

Ensimmäinen ajo talven jälkeen merkitsee motoristille samaa kuin vasikalle se hetki, kun navetan ovet aukeavat ja pääsee juoksentelemaan laitumille. On se vaan mahtavaa. Kun vääntää kaasua, tuntuu kuin lentoon lähtisi. Olo on vapaa kuin taivaan linnun.

Liikenteessä täytyy tietysti huomioida toiset ja noudattaa sääntöjä. Täytyy kyllä tunnustaa, että helposti se kaasukahva kääntyy niin, että mittari heilahtaa yli sallitun. Parannuksen paikka siinä on. Mutta on se mahtavaa antaa tuulen puhallella ja maisemien vaihtua.

Kristitty motoristi on kaksinkertaisesti vapaa. Kristus on sovittanut syntimme, ja uskomalla häneen —  avaamalla sydän hänelle, ottamalla Jeesus vastaan omana Vapahtajana ja syntien sovittajana — saamme kokea Jumalan lapsen vapauden, rauhan ja ilon. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Kristus vapauttaa synnin kahleista ja syyllisyyden taakasta. Hänessä on elämä ja autuus.

On huikeaa kokea omalla kohdalla, että kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimen tähden. Jos olet omalla kohdallasi epävarma suhteestasi Jeesukseen, rukoile nyt: Jeesus, tunnustan syntini ja pyydän: tule Vapahtajakseni. Anna syntini anteeksi. Auta elämään sinun omanasi.

Kun olet rukoillut näin, saan julistaa sinulle kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Olet vapaa, Jeesuksen oma, taivaan kansalainen. Onneksi olkoon ja kiitos Herralle!

Kun olet ottanut vastaan Jeesuksen, Jumalan rakkaus on vuodatettu sinuun Pyhän Hengen kautta ja voit alkaa elää uutta elämää. Pyhä Henki johdattaa, valtaa ajatusmaailmaa sekä muuttaa maailmankuvaa ja arvoja. Elät Herrassa ja Herralle, niin kuin Paavali sanoo: En enää elä minä, vaan Kristus minussa.

Tämä on se perusvapaus. Sitten tulee se toinen. Kun olet motoristi ja kristitty, olet siis kristitty motoristi. Gospel rider, ilosanoman kuski. Jeesus ei käytä tänä aikana aaseja, mutta hän tarvitsee moottoripyöriä, sillä evankeliumilla on kiire. Kaksipyöräinen ratsu on hyvä väline kohdata ihmisiä ja viedä evankeliumia.

Pyhä Henki haluaa käyttää sinua. Kun kohtaat ihmisiä, tarjoa rohkeasti Motoristiraamattua. Ja kysy rohkeasti, saanko hänen puolestaan rukoilla ja onko rukousaihetta, sairautta tms. Kun saat luvan, rukoile sairaalle paranemista Jeesuksen nimessä. Kun Pyhä Henki koskettaa ja parantaa, ihminen saattaa olla valmis ottamaan Jeesuksen vastaan Vapahtajanaan. Monet ihmiset ovat valmiimpia ottamaan vastaan Pelastajan kuin me uskovat olemme valmiit sitä tarjoamaan. Pyhä Henki antaa rohkeuden, viisauden ja sanat. Hän johdattaa oikeiden ihmisten luo.

Risti kerhomme selkämerkissä julistaa ilosanomaa, vapauden sanomaa. Saamme olla taivaan lähettiläitä, Jumalan valtakunnan asialla. Yksi tie, Jeesus-tie, vie varmasti perille.